O biserică italiană a fost amendată cu peste 1.300 de euro din cauza zgomotului produs de clopote

Autor: Iuliana Enache Postat la 24 februarie 2015 57 afişări

Preotul din localitatea Pramaggiore din nord-estul Italiei a fost amendat cu 1.312 euro de către agenţia pentru protecţia mediului din cauza nivelului ridicat de poluare sonoră produs de clopotele bisericii.

Sancţiunea a fost decisă probabil în urma unei plângeri înainate de un localnic nemulţumit, potrivit Corriere del Veneto. "Probabil a fost un cetăţean care s-a mutat în sat de curând", a declarat preotul pentru cotidian, relatează portalul TheLocal.it.

"Pentru a controla problema şi a nu primi alte amenzi, am limitat durata sunetului clopotelor, care, conform unei vechi tradiţii, era de câteva minute", a explicat el. "Acum este fixată la 60 de secunde. Experţii cred că în acest fel vom putea menţine nivelul de poluare sonoră în limitele autorizate", a precizat preotul.

Credincioşii şi-au exprimat susţinerea deplină pentru preotul lor, care va contesta amenda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
BISERICĂ,
CLOPOTE
/actualitate/o-biserica-italiana-a-fost-amendata-cu-peste-1-300-de-euro-din-cauza-zgomotului-produs-de-clopote-13881584
13881584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.