O bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, descoperită într-o piscină din Murighiol

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 august 2021 217 afişări

O bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni şi animale, a fost descoperită într-o psicină din Murighiol, judeţul Tulcea. În alte piscine au fost probleme cu cantităţile de clor, astfel că activitatea acestor unităţi a fost oprită temporar de comisarii ANPC.

O bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, descoperită într-o piscină din Murighiol

Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marţi, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni şi animale deoarece este rezistentă la antibiotice.

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost: -nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2; - ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezenţa bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, faţă de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii ANPC.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonia şi infecţii ale sângelui, spun specialiştii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendaţi.

„Au fost aplicate 2 amenzi contravenţionale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina şi a utilizării toboganelor, până la remedierea deficienţelor (refacerea şi prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare şi a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”, au precizat cei de la Protecţia Consumatorilor.

Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
murighiol,
piscină,
bacterie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.