Numele presupusului director al CIA din Islamabad, deconspirat. Tensiunile dintre SUA si Pakistan s-au amplificat

Postat la 09 mai 2011 12 afişări

Presa pakistaneza a dat publicitatii numele unui barbat despre care afirma ca este directorul Biroului CIA din aceasta tara, ridicand intrebarea daca Guvernul a incercat astfel sa expulzeze un agent CIA, dupa eliminarea lui Osama ben Laden, relateaza Wall Street Journal in editia electronica.

SUA analizeaza aceasta problema, dar, in prezent, nu exista planuri de retragere a directorului Biroului Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA) in Pakistan. Daca Islamabadul a incercat sa faca public numele acestuia, ar fi o a doua actiune de acest fel, in ultimele sase luni, un semn al nivelului degradarii relatiilor SUA-Pakistan, comenteaza publicatia americana. Agentia a refuzat sa comenteze, iar Inter-Services Intelligence (ISI), serviciile pakistaneze de informatii, nu au raspuns unei cereri de a comenta pe aceasta tema. Tensiunile intre cele doua tari, care s-au amplificat in ultimele luni, au "explodat", comenteaza Wall Street Journal, dupa operatiunea de eliminare a liderului retelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, care a stanjenit profund Guvernul pakistanez. Un alt motiv de jena pentru Islamabad il constituie presiunile Washingtonului cu scopul de a obtine acces la cele trei sotii ale lui ben Laden, aflate in custodia pakistanezilor. Insa Guvernul nu da curs acestei solicitari, a declarat un oficial american.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
tensiuni,
sua,
pakistan,
islamabad
/actualitate/numele-presupusului-director-al-cia-din-islamabad-deconspirat-tensiunile-dintre-sua-si-pakistan-s-au-amplificat-8251932
8251932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.