Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în lume depăşeşte 3 milioane - Reuters

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 aprilie 2021 39 afişări

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în lume depăşeşte 3 milioane - Reuters

Numărul deceselor legate de coronavirus la nivel mondial au trecut marţi de 3 milioane, potrivit unui bilanţ al Reuters, în condiţiile în care o creştere globală a infecţiilor cu COVID-19 pune în dificultate eforturile de vaccinare.

Numărul deceselor creşte din nou, în special în Brazilia şi India. Oficialii din domeniul sănătăţii dau vina pe mai multe variante, detectate pentru prima dată în Regatul Unit şi Africa de Sud, pe lângă oboseala publică generată de restricţii.

Potrivit unui bilanţ al Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morţi să ajungă la 2 milioane. Următoarele 1 milion de decese au fost adăugate în aproximativ trei luni.

Cel mai mare număr de decese se înregistrează în Brazilia, care cumulează un deces din patru din întreaga lume.

India a raportat o creştere record a infecţiilor cu COVID-19 luni, devenind a doua naţiune, după Statele Unite, care a înregistrat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi.

Regiunea europeană, care include 51 de ţări în raportările OMS, are cel mai mare număr total de decese, aproape 1,1 milioane.

Cinci ţări europene, inclusiv Regatul Unit, Rusia, Franţa, Italia şi Germania, au aproximativ 60% din totalul deceselor legate de coronavirus din Europa.

Statele Unite au cel mai mare număr de morţi, 555.000, aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume.

Cel puţin 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populaţia globală au primit o singură doză de vaccin COVID-19 până duminică, potrivit datelor companiei de cercetare Our World in Data.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decese,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.