Nu aveţi planuri pentru revelion? Care sunt destinaţiile last minute unde puteţi zbura cu 140 euro

Autor: Ioana Matei Postat la 27 decembrie 2016 1236 afişări

Nu aveţi planuri pentru revelion? Care sunt destinaţiile last minute unde puteţi zbura cu 140 euro

Românii care nu au reuşit să îşi cumpere din timp vacanţele pentru revelion s-au orientat către bilete de avion şi hotel separat, întrucât majoritatea pachetelor s-au epuizat la finele lui noiembrie, potrivit agenţiei de turism online Paravion. Astfel, turiştii au plătit circa 140 de euro pe biletul de avion dus-întors, respectiv 40 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele într-o capitală europeană.

Chiar dacă unii români nu au reuşit să îşi rezerve din timp pachete de vacanţă, destinaţiile europene accesibile şi ofertele făcute de către hotelieri i-au determinat să opteze pentru o mini vacanţă de revelion pe ultima sută de metri.

„Turiştii români care s-au hotărât în ultimul moment să petreacă noaptea dintre ani în afara ţării au optat pentru bilete de avion şi hotel separat în destinaţii precum Roma, Praga, Istanbul, Varşovia sau Chişinău, datorită tarifelor atractive. Vacanţele acestora de Revelion se rezumă la maximum cinci nopţi, cu mic dejun inclus”, a declarat Remus Vişan, Director General al Paravion.

Potrivit acestuia, pentru cei care au ales Istanbul ca destinaţie de Revelion, preţul unui bilet de avion dus-întors s-a ridicat la 110 de euro de persoană, iar cazarea pentru 2 nopţi la un hotel de 4*, cu mic dejun inclus, la 35 de euro de persoană.  Şi aceia care şi-au cumpărat din timp biletele de avion către destinaţii din Italia, precum Milano sau Roma, însă nu s-au grăbit cu cazarea, au putut profita de ofertele last minute puse la dispoziţie de către hotelieri. Astfel, pentru 3 nopţi de cazare într-un hotel de 3* din Roma, cu mic dejun inclus, aceştia plătesc 70 de euro de persoană, iar pentru 5 nopţi de cazare într-un hotel de 3* din Milano, cu mic dejun inclus, preţul este de 190 de euro de persoană.

Turiştii care vor să petreacă noaptea dintre ani în Praga plătesc 75 de euro de persoană pentru 3 nopţi de cazare la hoteluri de 4*, cu mic dejun inclus. Preţul unui bilet de avion tur-retur pe ruta Bucureşti-Praga în perioada Revelionului, achiziţionat în decembrie, a fost în medie de 150 de euro de persoană.

Cei care s-au hotărât să petreacă Revelionul în Munchen au plătit pentru un bilet de avion tur-retur 220 de euro, de persoană. În ceea ce priveşte cazarea, aceştia au achitat 240 de euro de persoană pentru 5 nopţi de cazare la hoteluri de 4*, cu mic dejun inclus.

Majoritatea plecărilor se realizează din Bucureşti, în perioada 27-31 decembrie. În ceea ce priveşte datele de retur, cei mai mulţi dintre românii care aleg să petreacă Revelionul în afara ţării se întorc în intervalul 1 - 7 ianuarie.

Paravion este cea mai mare agenţie de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de Zitec si PayU.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.