Noul val COVID în SUA. Experţii iau în considerare a 4-a doză de vaccin sub 50 de ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 mai 2022 57 afişări

SUA se confruntă cu un noul val COVID. Noile contaminări s-au triplicat în ultima lună, motiv pentru care experţii iau în considerare a 4-a doză de vaccin pentru cei care au sub 50 de ani. De asemenea, SUA vor să afle dacă tratamentul cu Paxlovid trebuie prelungit.

Noul val COVID în SUA. Experţii iau în considerare a 4-a doză de vaccin sub 50 de ani

Oficialii din sănătate iau în considerare extinderea eligibilităţii pentru a doua doză de rapel a vaccinului COVID-19 la persoanele sub 50 de ani, pe fondul creşterii constante a numărului de cazuri.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA autorizase la sfârşitul lunii martie o a doua doză de rapel a vaccinurilor Moderna şi Pfizer pentru persoanele care au peste 50 de ani, având în vedere datele care arată scăderea imunităţii şi riscurile prezentate de variantele Omicron ale virusului.

„În ceea ce priveşte o a patra doză pentru cei cu vârsta sub 50 de ani, aceasta va necesita o acţiune din partea FDA, iar noi suntem în discuţii în acest sens", a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, Rochelle Walenksy.

Cazurile au crescut în mod constant în ultimele cinci săptămâni, a declarat Walensky.

Media actuală pe şapte zile a cazurilor zilnice a crescut cu 26% faţă de săptămâna precedentă, ajungând la 94.000 de cazuri pe zi şi triplându-se în ultima lună. Media de şapte zile pentru spitalizări a crescut cu 19%, ajungând la aproximativ 3.000 pe zi, iar media pentru decese a fost de 275 pe zi.

Totodată, creşterea numărului de cazuri COVID-19 determină creşterea utilizării medicamentelor, tratamentul antiviral oral Paxlovid de la Pfizer înregistrând o creştere de 315% în ultimele patru săptămâni, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii din SUA.

Statele Unite vor studia dacă este nevoie de un tratament mai lung cu Paxlovid pentru a combate reinfectarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
sua,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.