Nou focar de COVID-19 la Suceava. 72 de angajaţi şi bătrâni dintr-un centru, confirmaţi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 mai 2020 3196 afişări

Nou focar de COVID-19 la Suceava. 72 de angajaţi şi bătrâni dintr-un centru, confirmaţi

Un nou focar de COVID-19 a apărut în judeţul Suceava. 63 de vârstnici şi 9 îngrijitori de la Centrului Social Creştin Bogdăneşti de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus. De asemenea, alţi 7 vârstnici de la Rădăuţi au fost confirmaţi pozitiv.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, DSP a anunţat vineri că, din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creştin Bogdăneşti de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi. Totodată, DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Rădăuţi au fost depistaţi pozitiv la COVID 19, fiind internaţi la Spitalul din Rădăuţi.

Reprezentanţii Prefecturii s-au deplasat vineri la Centrul din Bogdăneşti.

„S-a constatat, de asemenea, că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râşca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcţionează aşezământul social. În unitate nu sunt substanţe biocide pentru igienizarea suprafeţelor şi mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecţie. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măşti”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, întrunit vineri, a decis internarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a celor 9 îngrijitori şi 63 de beneficiari, confirmaţi pozitiv cu COVID-19, distribuirea de produse biocide şi realizarea urgentă a dezinfecţiei în cadrul Centrului din Bogdăneşti şi monitorizarea zilnică a evoluţiei epidemiologice.

De asemenea, la Centrul Social Creştin Bogdăneşti au fost trimise de urgenţă 100 de echipamente complete COVID 19, respectiv combinezoane, măşti şi mănuşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
focar,
covid,
centru de bătrâni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.