Noi scurgeri de apa radioactiva la centrala nucleara de la Fukushima

Postat la 12 mai 2011 9 afişări

Operatorul centralei nucleare Fukushima a anuntat, joi, noi probleme, intre care şi o scurgere la nivelul cuvei unui reactor si deversarea apei contaminate in ocean.

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) lupta, de la cutremurul urmat de un tsunami devastator, la 11 martie, pentru a cobori temperatura reactoarelor centralei Fukushima Daiichi (numarul 1) , un obiectiv pe care spera sa-l atinga intre octombrie si ianuarie. Oprirea brusca a sistemului de racire, provocata de un val seismic de 14 metri, a antrenat o topire partiala a miezului reactorului nuclear. De doua luni, tehnicienii deverseaza milioane de tone de apa in reactoare, pentru a impiedica o supraincalzire. TEPCO a anuntat joi ca noi masuratori, efectuate saptamana aceasta, cu ajutorul aparatelor instalate in interiorul cladirii reactorului 1, au aratat ca apa deversata in cuva sub presiune s-a scurs rapid.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/noi-scurgeri-de-apa-radioactiva-la-centrala-nucleara-de-la-fukushima-8263526
8263526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.