Noi sancţiuni către Rusia

Autor: Mediafax Postat la 03 martie 2022 210 afişări

Noi sancţiuni către Rusia

Cele mai mari trei linii de transport maritim de containere din lume au suspendat temporar rezervările neesenţiale către şi dinspre Rusia, alăturându-se astfel unei liste tot mai mari de companii care evită Moscova din cauza invaziei acesteia în Ucraina, scrie CNBC.

Giganţi ai transportului maritim, printre care MSC, cu sediul în Elveţia, Maersk, din Danemarca, şi CMA CGM, din Franţa, au anunţat marţi că vor întrerupe rezervările de marfă spre şi dinspre Rusia până la noi ordine.

Măsura a exceptat livrările de bunuri esenţiale, precum alimente, echipamente medicale şi bunuri umanitare.

Decizia survine în contextul în care Rusia îşi intensifică atacul asupra oraşelor cheie din Ucraina, luptele fiind în toi în nordul, estul şi sudul ţării. Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă că 1 milion de refugiaţi din Ucraina au fugit acum în ţările vecine.

Confluenţa dintre invazia Rusiei în Ucraina şi barajul de sancţiuni punitive ale Occidentului a declanşat un exod masiv al corporaţiilor din Moscova.

MSC a declarat marţi că a aplicat o oprire temporară a tuturor rezervărilor de marfă către şi dinspre Rusia, cu efect imediat. Cea mai mare linie de transport maritim de containere din lume a precizat că această măsură acoperă zone care includ ţările baltice, Marea Neagră şi Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Maersk a declarat că este "profund îngrijorată de modul în care criza continuă să escaladeze în Ucraina". Firma cu sediul la Copenhaga declarase la începutul săptămânii că ia în considerare suspendarea tuturor rezervărilor neesenţiale către şi dinspre Rusia.

CMA CGM a declarat marţi că, în interesul siguranţei, a luat decizia de a suspenda toate rezervările către şi dinspre Rusia "începând de astăzi şi până la noi ordine".

Companiile de transport maritim de containere joacă un rol esenţial în comerţul global, transportând cea mai mare parte a produselor manufacturate din lume. Aceste măsuri luate de cele mai mari companii de transport maritim de containere din lume taie efectiv Rusia de la o mare parte din capacitatea de transport maritim din lume.

Se aşteaptă ca escaladarea conflictului şi severitatea sancţiunilor ruseşti să aibă un impact semnificativ asupra industriei de transport maritim pentru o perioadă de timp.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.