Noi date de la AstraZeneca. Vaccinul are o eficienţă de 76%

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 martie 2021 143 afişări

Compania farmaceutică AstraZeneca a furnizat noi date care dovedesc că vaccinul Covid-19 este extrem de eficient. Vaccinul are o eficienţă de 76%.

Noi date de la AstraZeneca. Vaccinul are o eficienţă de 76%

Reprezentanţii AstraZeneca au declarat, joi, citând datele unui studiu aflat în faza III pe aproximativ 32.500 de persoane, că pentru cei de peste 65 de ani, eficienţa este de 85%, conform DPA.

Acest lucru înseamnă că în rândul subiecţilor mai în vârstă dintr-un grup vaccinat au apărut cu 85% mai puţine cazuri de boală.

AstraZeneca a vorbit despre o eficacitate de 100% împotriva bolilor severe sau critice şi a spitalizării.

Una dintre cifrele emise joi este totuşi mai mică decât cea emisă luni, când compania susţinea că vaccinul său are o eficienţă de 79% împotriva Covid-19. Acum, potrivit companiei, vaccinul are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului, după o noua analiză a studiului său din SUA.

De asemenea, compania a remarcat că, potrivit ultimelor date, vaccinul a fost bine tolerat şi nu au fost identificate probleme de siguranţă.

Agenţia americană de sănătate pusese la îndoială datele studiului despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca, iar compania se angajase să furnizeze date recente despre studiile clinice ale vaccinului său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
astrazeneca,
eficienţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.