Niveluri istorice pe râul Prut. Se montează panouri pentru protejarea localităţii Vadu Roşca

Autor: Cosmin Pirv Postat la 22 iunie 2021 59 afişări

Nivelurile râului Putna, la staţia Mirceşti, le-au depăşit cu 3 centimetri pe cele istorice, înregistrate în 2005, iar autorităţile au început montarea unor panouri mobile pentru protejarea localităţii Vadu Roşca, judeţul Vrancea.

Niveluri istorice pe râul Prut. Se montează panouri pentru protejarea localităţii Vadu Roşca

Echipele de la Apele Române Siret, împreună cu autorităţile locale şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 kilometri, pentru apărarea localităţii Vadu Roşca, aflate la confluenţa Putnei cu Siretul. Panourile mobile suplimentare vor fi trimise de către Apele Române Dobrogea-Litoral şi Apele Române Buzău-Ialomiţa, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române.

„Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret, în colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., au luat măsuri pentru atenuarea undelor de viitură în vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna. Menţionăm faptul că nivelurile râului Putna, la staţia hidrometrică Mirceşti, au depăşit cu 3 centimetri pe cele istorice înregistrate în anul 2005”, au mai transmis reprezentanţii Apelor Române.

Aceştia precizează că în acumulările Călimăneşti şi Movileni a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret şi afluenţii săi.

„Având în vedere reactualizarea avertizării hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), asociată cu perioadele caniculare prognozate de către Administratia Nationala de Meteorologie RA, avertizăm populaţia că există posibilitatea creşterii severităţii fenomenelor hidrometeorologice în plan local, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben”, au mai arătat reprezentanţii ANAR.

Populaţia este atenţionată să evite circulaţia în vaduri, precum şi cea cu autovehicule în zonele afectate, precum şi în cele aflate sub coduri hidrologice. De asemenea, autorităţile recomandă să se evite desfăşurarea activităţilor sezoniere pe maluri sau în proximitatea cursurilor de apă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prut,
panouri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.