Nistor: Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iunie 2023 25 afişări

Nistor: Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată

Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de profesori, spune liderul FSE Alma Mater, Marius Nistor: „Totul depinde de Guvernul României”. El anunţă organizarea unui protest la sfârşitul săptămânii, la care vor participa 20.000 de persoane.

„În momentul de faţă, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de către colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri”, spune Marius Nistor.

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie afirmă că există riscul amânării examenelor.

„Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc. (...) Totul depinde de Guvernul României. Aşteptăm reacţia Guvernului”, adaugă Nistor.

”Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanţii vis-a-vis de grila de salarizare şi binenţeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză”, a mai spus el.

Totodată, Marius Nistor anunţă că a depus o solicitare organizarea unei acţiuni de protest joi sau vineri, la care vor participa 20.000 de persoane.

Despre procentul cadrelor didactice aflate în grevă, Marius Nistor a spus că ministerul se raportează la „total salariaţi”.

„În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ şi nu influenţează, per ansamblu, legalitatea acestei acţiuni de protest”, punctează Marius Nistor, care afirmă că, „în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadru didactic care s-a retras din acţiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”.

Sindicaliştii din învăţământ sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni.

Profesorii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nistor,
grevă,
profesori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.