Nicuşor Dan anunţă schimbări la Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 decembrie 2020 36 afişări

Nicuşor Dan anunţă schimbări la Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Pleacă un director adjunct şi un director executiv adjunct.

Nicuşor Dan anunţă schimbări la Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

„Azi am decis schimbări în conducerea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcţii Marius Coaje, director adjunct şi Alina Tarcevschi, director executiv adjunct”, a anunţat primarul general al Capitalei.

De asemenea, în funcţia de director adjunct va fi numit Edmond Niculuşcă.

„El e fondatorul Asociaţiei ARCEN şi un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Şcolii Centrale şi a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul Bucureşti”, adaugă Nicuşor Dan.

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a fost înfiinţată în 2016.

,,Am decis înfiinţarea unei entităţi care să se ocupe exclusiv de toate etapele procesului de consolidare. Aceasta se va numi «Administraţia Municipală pentru Consolidarea Imobilelor cu Risc Seismic», instituţie publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De săptămâna viitoare, angajaţii care s-au ocupat de acest proces, dar nu au făcut-o în mod coordonat pentru că au avut şi alte atribuţii, vor trece la renotificarea proprietarilor care locuiesc în clădiri care prezintă pericol public. Din păcate, trebuie să apelăm şi la câteva măsuri prin care să îi conştientizăm pe proprietari că îşi pun viaţa în pericol, iar dacă ei nu locuiesc acolo şi au închiriat acele locuinţe, au obligaţia să îi informeze pe chiriaşi şi să pună capăt acelor contracte. Se va merge şi la amendarea, conform legii, a proprietarilor pentru neprezentarea cadastrului apartamentului în 60 de zile de la notificare, acţionarea în instanţă a proprietarilor care nu permit accesul în locuinţe în fază de proiectare şi/sau execuţie şi obţinerea unei ordonaţe preşedinţiale", declara la vremea respectivă fostul primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
administraţia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.