Nici Suedia nu mai crede în „modelul suedez" şi anunţă că impune primele restricţii după o zi în care au avut record de infectări noi şi un număr dublu de internări la ATI

Autor: Bogdana Gusuleac Postat la 12 noiembrie 2020 794 afişări

Guvernul din Suedia anunţă că va impune primele restricţii de la începutul pandemiei de coronavirus. Începând cu data de 20 noiembrie, după ora 22.00, va fi interzisă comercializarea băuturilor aloolice în baruri şi restaurante.

Nici Suedia nu mai crede în „modelul suedez" şi anunţă că impune primele restricţii după o zi în care au avut record de infectări noi şi un număr dublu de internări la ATI

Până acum, autorităţile suedeze au avut o abordare relaxată în gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2 şi au emis o serie de recomandări pentru populaţie, fără să impună restricţii.

Printre recomandări se aflau evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinţei şi a aglomeraţiilor. Aşa numitul „model suedez” a fost aplaudat de mai mulţi europeni. Însă, se pare că recomandările au avut un efect limitat, pentru că în ultima săptămână numărul infectărilor în Suedia a atins o cifră record şi numărul persoanelor internate la ATI s-a dublat.

Premierul Stefan Lofven a declarat că va impune măsuri mai stricte, care să limiteze întrunirile publice.

„Ne confruntăm cu o situaţie care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în situaţia în care am fost în primăvară", a anunţat premierul Stefan Lofven.

Primele măsuri vor intra în vigoare pe 20 noiembrie. Una dintre ele prevede ca toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia să fie închise începând cu ora 22.30.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suedia,
lockdown,
restricţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.