NEWS ALERT Guvernul a adoptat OUG care îngheaţă punctul de pensie şi elimină gratuitatea transportului pentru studenţi

Postat la 18 februarie 2021 225 afişări

NEWS ALERT Guvernul a adoptat OUG care îngheaţă punctul de pensie şi elimină gratuitatea transportului pentru studenţi

Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care prevede menţinerea punctului de pensie la 1.442 de lei în 2021, neacordarea voucherelor de vacanţă, eliminarea unor sporuri şi tarifele de transport reduse cu 50% pentru studenţi.

Actul normativ era necesar pentru adoptarea bugetului pentru acest an, care va avea loc vineri, într-o şedinţă de Guvern, a anunţat premierul Florin Cîţu, la încheierea şedinţei.

Conform OUG adoptate, în anul 2021 valoarea punctului de pensie se va menţine la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020, iar începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

 

Prim-ministrul a precizat că bugetul nu va suferi modificări la nivelul deficitului, dar a admis posibilitatea apariţiei unor schimbări la Ministerul Dezvoltării, pentru CNI şi ONDL.

În context, Cîţu a remarat avizul negativ primit de proiectul de buget de la Consiliul Economic şi Social, subliniind că „bugete care au distrus România” au primit aviz pozitiv, iar acest buget, care a fost primit pozitiv de la profesionişti, a avut aviz negativ.

În anul 2021, autorităţile şi instituţiile publice nu acordă vouchere de vacanţă.

 

Actul normativ stabileşte abrogarea prevederilor legale prin care a fost instituit sporul de 30% la salariul de bază pentru personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

 

Ctiti mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adoptare,
eliminare,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.