Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii: Avem un număr mare de cazuri şi o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat

Autor: Răzvan Botea Postat la 19 august 2020 62 afişări

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii, a spus marţi că al doilea val al pandemiei în România este mai agresiv şi că, în măsură în care regulile ar fi fost respectate după data de 15 mai, numărul de cazuri nu ar mai fi crescut.

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii: Avem un număr mare de cazuri şi o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat

♦ INSP: Trend ascendent în 15 judeţe şi tot mai mulţi medici infectaţi cu coronavirus.

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii, a spus marţi că al doilea val al pandemiei în România este mai agresiv şi că, în măsură în care regulile ar fi fost respectate după data de 15 mai, numărul de cazuri nu ar mai fi crescut. El a menţionat că situaţia de la terapie intensivă este gestionabilă în acest moment, însă „terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment datÎ.

„Am văzut a doua cocoaşă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condiţiile în care avem un număr mare de cazuri, avem şi o adresabilitate şi o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medicalÎ, a spus Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

Până marţi la ora 13:00, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 1.014 cazuri noi de pacienţi cu Covid-19 din 21.300 de teste.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în raportul asupra săptămâni trecte privind evoluţia pandemiei, citat de Mediafax, a menţionat că  în 15 judeţe din România se înregistrează un trend ascendant al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Potrivit raportului, în 15 judeţe printre care Alba, Bihor, Călăraşi, Iaşi sau Ilfov trendul îmbolnăvirilor este ascendent. Cifrele arată că cele mai multe cazuri, 32% din totalul celor înregistrate în această perioadă, au fost în Bucureşti, Prahova, Argeş, Bihor şi Timiş. Cele mai multe decese au fost înregistrate în Prahova, Argeş, Timiş, Bacău şi Bihor. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministrul sanatatii,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.