Nelu Tătaru, despre situaţia de la DSP Bucureşti: O doctoriţă, depistată pozitiv, contacţii, izolaţi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 iulie 2020 88 afişări

Nelu Tătaru, despre situaţia de la DSP Bucureşti: O doctoriţă, depistată pozitiv, contacţii, izolaţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că o doctoriţă din cadrul DSP Bucureşti a fost depistată pozitiv pentru COVID-19, iar contacţii acesteia au fost izolaţi. Tătaru a anunţat că o echipă de la Minister va face verificări la DSP.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că doctoriţa a anunţat luni că a fost depistată cu COVID-19, „în contextul în care de vineri se simţea rău şi a stat acasă până luni”.

„O doamnă doctor depistată pozitiv, care a avut cinci contacţi direcţi, toţi sunt în izolare în acest moment, şi sunt 14 care s-au autodenunţat ca şi contacţi direcţi, urmând ca astăzi să fie testaţi fiecare dintre ei”, a spus Nelu Tătaru.

Acesta a anunţat că o comisie va face verificări la DSP.

„Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici şi o echipă de la Ministerul Sănătăţii care să evalueze toată această anchetă şi contextul în care s-a desfăşurat ancheta”, a precizat ministrul.

El a anunţat că astfel de verificări vor fi făcute în toate DSP-urile din ţară.

„Este necesară o evaluare la nivelul tuturor DSP-urilor, a tot ce înseamnă evaluarea pacienţilor care în cele două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internaţi sau nu s-au regăsit sub controlul unui medic, precum şi anchetele epidemiologice în derulare”, a mai spus Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte cazurile apărute la un cămin de bătrâni din sectorul 1 din Bucureşti, Nelu Tătaru a declarat că a cerut o restare şi o reevaluare a situaţiei.

„Am văzut, sunt testaţi în acest moment toţi. Ieri au fost trei care au acuzat simptome, au fost la spital, doi s-au reîntors în acest moment. Toţi sunt testaţi, eu am cerut restestare şi o reevaluare”, a spus Tătaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nelu tătaru,
dsp,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.