NASA va lua probe de pe Marte. Prima parte a misiunii va costa patru miliarde de dolari

Autor: Sebastian Ujica Postat la 11 noiembrie 2020 46 afişări

Planurile NASA de a ajunge pe Marte au făcut un mare pas înainte. O comisie independentă a aprobat misiunea de a lua mostre de pe planeta roşie. Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari.

NASA va lua probe de pe Marte. Prima parte a misiunii va costa patru miliarde de dolari

NASA are deja o primă parte din misiune rezolvată. Roverul Perseverance este pe drum către Marte şi va ajunge pe planeta roşie în februarie 2021. El este echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ.

Recuperarea mostrelor va fi aspectul principal din misiunea aprobată. Nu va fi deloc uşor: Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ.

„Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar. Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”, a explicat reprezentantul NASA, Thomas Zurbuchen.

Bugetul primei faze a misiunii va fi de patru miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
nasa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.