NASA va anunţa o „descoperire majoră" pe Marte

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 octombrie 2022 78 afişări

NASA va anunţa joi o „descoperire majoră" pe Marte, potrivit BFMTV.

NASA va anunţa o „descoperire majoră" pe Marte

NASA va anunţa joi o „descoperire majoră" despre planeta Marte, scrie într-un comunicat al agenţiei publicat pe 21 octombrie.

Anunţul se bazează „pe observaţiile făcute de modulul de aterizare InSight Mars Lander" şi de misiunea Mars Reconnaissance Orbiter, a precizat echipa ştiinţifică.

Valoarea exactă a constatărilor ştiinţifice este încă necunoscută. Noutăţile vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc joi, la ora 20:00 CET, şi care va fi transmisă în direct pe YouTube. Persoanele care au cont pe Twitter vor putea să pună întrebări în direct.

„Membri ai echipei ştiinţifice din ambele misiuni vor explica modul în care datele şi imaginile de pe fiecare navă spaţială (...) au contribuit la descoperire", a precizat NASA.

Imaginile raportate de cele două nave spaţiale au fost obţinute de sonda InSight, unul dintre roboţii care se află pe Planeta Roşie, din noiembrie 2018. De atunci, seismometrul său de fabricaţie franceză a făcut mari progrese.

Fotografiile au fost realizate de Mars Reconnaissance Orbiter, o misiune spaţială americană care orbitează în jurul planetei Marte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nasa,
marte,
descoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.