Musk: start-up-ul Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuţe, care joacă jocuri video

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 februarie 2021 161 afişări

Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat într-un interviu că startup-ul său Neuralink i-a plantat unei maimuţe un cip care i-a permis să joace jocuri video cu mintea, relatează CNBC.

Musk: start-up-ul Neuralink a conectat un cip la creierul unei maimuţe, care joacă jocuri video

Neuralink a introdus un cip de computer în craniul maimuţei şi a folosit „fire mici” pentru a-l conecta la creier, a spus Musk.

„Nu este o maimuţă nefericită”, a spus el în timpul unei discuţii la Clubhouse, o nouă aplicaţie de socializare care câştigă popularitate şi care permite oamenilor să participe la discuţii, în timp ce alţii ascultă.

Miliardarul - care a vorbit şi despre călătorii spaţiale, coloniile de pe Marte, criptomonede, inteligenţă artificială şi vaccinurile Covid-19 - a declarat că Neuralink încearcă să-şi dea seama dacă poate folosi cipurile pentru a face maimuţele să joace „mind Pong” între ele.

Cu sediul central în San Francisco, echipa de aproximativ 100 de persoane a lui Neuralink încearcă să dezvolte o interfaţă computer-creier.

Musk spune că scopul Neuralink este de a creşte rata cu care informaţiile pot circula între creierul uman şi maşină.

De fapt, oamenii sunt deja „cyborgi”, deoarece au un „strat digital” terţiar format din telefoane, computere şi aplicaţii, spune Musk.

„Cu o interfaţă neuronală directă, putem îmbunătăţi lăţimea de bandă dintre cortexul tău şi stratul terţiar digital cu multe ordine de mărime”, a spus el. „Aş spune probabil cel puţin 1.000, sau poate 10.000, sau mai mult.”

Cortexul este o parte a creierului care joacă un rol cheie în memorie, atenţie, conştientizare, gândire, limbaj şi conştiinţă. Stratul digital la care se referă Musk ar putea fi orice, de la iPhone-ul unei persoane la contul său de Twitter.

Pe termen lung, Musk susţine că Neuralink ar putea permite oamenilor să comunice telepatic şi să existe într-o „stare salvată” după ce vor muri, care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om.

Pe termen scurt, Musk doreşte să implanteze cipuri Neuralink în tetraplegici, care să poată „controla mouse-ul computerului, telefonul sau orice dispozitiv doar cu gândul”.

În august, Neuralink a realizat un demo live al tehnologiei sale pe trei porci. Unui public i-au fost prezentate semnale neuronale în timp real de la unul dintre porci, pe care Musk l-a numit Gertrude.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
interfaţă neuronală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.