Musk spune că este posibil ca Twitter să fi avantajat stânga în timpul alegerilor din Brazilia

Autor: Laura Buciu Postat la 03 decembrie 2022 66 afişări

Musk spune că este posibil ca Twitter să fi avantajat stânga în timpul alegerilor din Brazilia

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă că i se pare „posibil” ca personalul firmei de socializare să fi avantajat candidaţii de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an, fără a oferi dovezi, scrie Reuters.

Musk a finalizat achiziţia Twitter la 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale din Brazilia, când preşedintele în exerciţiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

„Am văzut o mulţime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter când a fost întrebat de un utilizator despre alegerile posibil „manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

„Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să fi avantajat candidaţii de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a primit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a calificat preluarea Twitter de către miliardarul american drept o „gură de speranţă” şi l-a numit „legendă a libertăţii”.

Atât Lula, cât şi Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unor aliaţi ai lui Bolsonaro - inclusiv candidatului cu cele mai multe voturi pentru Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira - le-au fost suspendate conturile prin ordin judecătoresc după turul al doilea pentru că au pus la îndoială rezultatele alegerilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
brazilia,
twitter

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.