Musk i-a oferit unui tânăr 5.000 de dolari pentru a nu-i mai urmări avionul. Nu a fost suficient

Autor: Dorin Oancea Postat la 31 ianuarie 2022 82 afişări

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a-şi şterge contul de Twitter care urmăreşte avionul privat al miliardarului, relatează CNN.

Musk i-a oferit unui tânăr 5.000 de dolari pentru a nu-i mai urmări avionul. Nu a fost suficient

ElonJet are peste 150.000 de urmăritori şi foloseşte un robot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Acesta transmite apoi pe Twitter când şi unde decolează sau aterizează avionul şi durata fiecărei călătorii.

Tânărul a dezvoltat aproximativ o duzină de alte conturi de roboţi de zbor care urmăresc călătoriile unor titani ai tehnologiei, inclusiv Bill Gates şi Jeff Bezos.

Mesajul iniţial de la Musk a venit pe 30 noiembrie. "Poţi să dai asta jos?", l-a întrebat Musk pe Sweeney. "Este un risc de securitate".

CEO-ul Tesla şi SpaceX i-a oferit în cele din urmă adolescentului 5.000 de dolari pentru a-l ajuta să împiedice "oameni nebuni" să îi urmărească zborurile. Sweeney a replicat cerând 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate şi poate pentru un Tesla Model 3.

"Nu-mi place ideea de a fi împuşcat de un nebun", a spus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a avut loc miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu i s-a părut corect "să plătească pentru a opri contul".

"Alte opţiuni în afară de remuneraţie, cum ar fi un stagiu, ar face ca desfiinţarea să fie mult mai uşoară", a răspuns Sweeney. Musk nu a răspuns încă.

Sweeney a declarat că este un fan al SpaceX încă de la prima lansare Falcon Heavy din 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviaţie.

"5.000 de dolari nu este suficient pentru cât de mult mă bucur de aplicaţie", a spus Sweeney. "Nu înlocuieşte nimic, cum ar fi factorul de plăcere".

Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, vorbindu-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

"Se pare că a urmat acest sfat", a spus Sweeney.

Aşadar, Sweeney este în continuare capabil să urmărească zborurile lui Musk în ciuda programului de blocare? "Eu sunt", a spus Sweeney. "Doar că este un pic mai complicat".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
avion,
aplicaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.