Musk, dat în judecată de investitorii Twitter pentru "manipularea" acţiunilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 mai 2022 106 afişări

Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii Twitter, care susţin că a manipulat în scădere preţul acţiunilor companiei, în timp ce directorul executiv al producătorului de automobile electrice Tesla Inc pregăteşte o ofertă de preluare a platformei de socializare în valoare de 44 mld. dolari.

Musk, dat în judecată de investitorii Twitter pentru "manipularea" acţiunilor

Investitorii au declarat că Musk a economisit 156 de milioane de dolari prin faptul că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până la 14 martie, scrie Reuters. Ei au cerut să fie certificaţi ca grup şi să li se acorde o daune punitive şi compensatorii.

De asemenea, au dat în judecată şi Twitter, argumentând că societatea avea obligaţia de a investiga comportamentul lui Musk, dar nu cer daune de la firmă.

Investitorii au declarat că Musk a continuat să cumpere acţiuni după aceea, iar în cele din urmă a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deţinea 9,2% din companie, potrivit plângerii depuse miercuri la tribunalul federal din San Francisco.

"Prin întârzierea dezvăluirii participaţiei sale la Twitter, Musk s-a angajat în manipularea pieţei şi a cumpărat acţiuni Twitter la un preţ artificial de scăzut", au declarat investitorii, conduşi de William Heresniak, rezident în Virginia.

Nici Musk şi nici avocatul său nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.

Acţiunile Tesla se tranzacţionau joi după-amiază la aproximativ 713 dolari, în scădere de la peste 1.000 de dolari la începutul lunii aprilie.

Momentul în care Musk şi-a dezvăluit participaţia a declanşat deja o investigaţie a Comisiei americane pentru valori mobiliare şi burse (SEC), a relatat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

SEC cere oricărui investitor care cumpără o participaţie de peste 5% într-o companie să îşi dezvăluie participaţiile în termen de 10 zile de la depăşirea pragului.

Investitorii au mai spus că criticile publice ale lui Musk la adresa companiei, inclusiv un tweet din 13 mai în care afirma că achiziţia a fost "suspendată temporar" până când Twitter va dovedi că roboţii de spam reprezintă mai puţin de 5% din utilizatorii săi, au reprezentat o încercare de a determina şi mai mult scăderea preţului acţiunilor.

Musk a promis miercuri o finanţare suplimentară de 6,25 miliarde de dolari pentru a-şi finanţa oferta pentru Twitter, semn că încă lucrează pentru a finaliza tranzacţia.

Musk a fost dat în judecată la începutul acestei luni la Delaware Chancery Court de către un fond de pensii din Florida, care a încercat să oprească tranzacţia pe motiv că alţi acţionari importanţi ai Twitter au sprijinit preluarea, ceea ce reprezintă o încălcare a legii din Delaware.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
twitter,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.