Moscova speră că "semnalele pozitive" transmise Kievului vor fi auzite

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 25 iunie 2014 22 afişări

Rusia speră că "semnalele pozitive" pe care le-a transmis Kievului, ca de exemplu decizia de a anula autorizarea parlamentară a unei intervenţii militare, "vor fi auzite" şi vor conduce la un dialog în Ucraina, a declarat miercuri adjunctul şefului diplomaţiei ruse, relatează AFP.

"Sperăm că semnalele pozitive pe care le transmite preşedintele rus vor fi auzite în lume şi mai ales în Ucraina", a declarat adjunctul şefului diplomaţiei ruse Grigori Karasin, citat de agenţii ruseşti de presă.

"Decizii adecvate vor fi luate de-acum prin intermediul negocierilor între Kiev şi autoritţile din sudul şi estul Ucrainei", a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi Parlamentului să anuleze autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina pe care a solicitat-o în martie, Kremlinul precizând că este vorba despre un gest menit să contribuie la "normalizarea situaţiei".

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat imediat acest anunţ, subliniind că este "primul pas concret" către o soluţionare a situaţiei în estul ţării.

Putin a îndemnat, în plus, la o prelungire a armistiţiului, care urmează să expire vineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
DIPLOMAŢIE,
UCRAINA
/actualitate/moscova-spera-ca-semnalele-pozitive-transmise-kievului-vor-fi-auzite-12830804
12830804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.