Moscova: Numirea unor cetăţeni străini în Guvernul ucrainean este o dovadă a ingerinţelor externe

Autor: Anna Primac Postat la 03 decembrie 2014 32 afişări

Numirea unor cetăţeni străini în fruntea unor ministere din Ucraina este "o dovadă clară" a ingerinţelor externe, a declarat marţi preşedintele Comitetului pentru probleme CSI şi relaţii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat din Rusia, Leonid Sluţki, citat de agenţia Tass.

"Acestă decizie arată că independenţa Ucrainei este foarte limitată", a afirmat el.

În opinia lui Sluţki, toate numirile în funcţii de stat "se fac după ordinele coordonatorilor occidentali".

"Iniţial, vicepreşedintele (american Joe) Biden i-a dat sfaturi (candidatului la postul de premier Arseni) Iaţeniuk, iar mai apoi autorităţile de la Kiev au început să doneze cetăţenie ucraineană pentru intrarea în noul Guvern. Este clar cine sunt marionetele şi cine sunt păpuşarii", a adăugat el.

Sluţki şi-a exprimat regretul că "preşedintele Poroşenko nu a găsit în ţara sa persoane potrivite pentru funcţii în Guvern".

Parlamentul Ucrainei a aprobat marţi numirea în funcţia de ministru al Finanţelor a unei americance de origine ucraineană şi a unui lituanian la conducerea Ministerului Economiei.

În total, 288 de parlamentari au votat în favoarea numirii celor doi miniştri şi a celorlalţi membri ai noului Guvern prooccidental de la Kiev.

Din noul Guvern fac parte câţiva tehnocraţi străini care au primit cetăţenie ucraineană marţi dimineaţă, prin decret prezidenţial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
GUVERN
/actualitate/moscova-numirea-unor-cetateni-straini-in-guvernul-ucrainean-este-o-dovada-a-ingerintelor-externe-13697671
13697671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.