Morgan, masina sport cu numai trei roti (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 04 februarie 2011 142 afişări

Morgan Threewheeler, faimoasa masina englezeasca sport cu trei roti, va intra din nou in productie, potrivit unui anunt al Morgan Motor Company, producatorul din spatele automobilului de lux.

Cand presa britanica anunta nu demult ca la Salonul Auto de la Geneva din 2011 va fi prezentat un nou model de automobil Morgan Threewheeler, o masina sport cu numai trei roti dupa cum ii spune si numele, multi s-au indoit de aceasta informatie. Compania produce modele obisnuite, cu patru roti, unul dintre posesori fiind chiar omul de afaceri Dinu Patriciu.

Masina englezeasca incadrata de multi mai degraba la categoria motociclete a fost produsa in doar 30.000 de exemplare din 1909, cand Morgan Motor Company a inceput pentru prima data productia, si pana in 1953.

Noul model cu motor Harley Davidson, mai exact un Screaming Eagle de 1.800 de centimetri cubi, si cutie de viteze de la Mazda 5 va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva in luna martie a acestui an. Productia propriu-zisa n-a inceput inca, dupa cum scrie presa internationala, dar Morgan Motor Company a primit deja 300 de precomenzi.

Morgan Threewheeler va avea 100 de cai putere, ceea ce pentru o masina sport ar putea parea destul de putin, dar avand in vedere ca are o greutate de putin sub 500 de kilograme, iar habitaclul este deschis, este mai mult decat suficient. Masina de lux atinge viteza de 100 de kilometri pe ora in patru secunde si jumatate si prinde o viteza maxima de 185 de kilometri pe ora.

Pretul inca nu a fost anuntat, dar se zvoneste ca se va invarti in jurul sumei de 40.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Morgan,
masina sport,
roti,
Morgan Threewheeler
/actualitate/morgan-masina-sport-cu-numai-trei-roti-galerie-foto-7951171
7951171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.