Monica Anisie: O nouă MATERIE opţională, introdusă în învăţământul preuniversitar din acest an

Postat la 01 octombrie 2020 274 afişări

Monica Anisie: O nouă MATERIE opţională, introdusă în învăţământul preuniversitar din acest an

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă că a aprobat prin ordin de ministru introducerea unei noi materii opţionale în învăţămîntul preuniversitar.

Prezentă la deschiderea anului universitar, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Monica Anisie a precizat că, la iniţiativa acestei instituţii, elevii de la clasele a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a şi a XI-a vor putea studia teatrul.

Astfel, potrivit noului ordin de ministru, elevii de la clasele a III-a şi a IV-a vor putea studia disciplina “Eu şi scena”, cei de la clasele a VI-a şi a VII-a materia “Teatrul şi noi”, iar cei de la clasele a X-a şi a XI-a “Laboratorul de teatru”.

”Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” a propus în acest an şcolar Ministerului Educaţiei introducerea în curriculum la decizia şcolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a şi a IV-a disciplina “Eu şi scena”, la clasele a VI-a şi a VII-a disciplina “Teatrul şi noi”, la clasele a X-a şi a XI-a “Laboratorul de teatru”. Ca profesor de Limba şi literatura română şi ministru, consider că acesta este un moment important pentru educaţie”, a declarat Monica Anisie, la deschiderea noului an universitar, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
introducere,
invatamant,
ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.