Moment istoric pentru Porsche: producătorul german a lansat prima maşină electrică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 septembrie 2019 217 afişări

Porsche a prezentat astăzi, în premieră mondială, prima sa maşină electrică, Taycan. Premiera a avut loc în cadrul Salonului Internaţional Auto de la Frankfurt (IAA).

Moment istoric pentru Porsche: producătorul german a lansat prima maşină electrică

Prezentat ca un concept în 2015, sub denumirea Mission E, vehiculul este prima maşină electrică produsă de Porsche. Nemţii au tatonat până acum acum zona mobilităţii electrice cu variante hybrid ale unor modele precum Cayenne sau Panamera - în septembrie 2017, spre exemplu, Porsche şi-a extins gama de maşini hibride, adăugând un nou model puternic liniei Panamera Sport Turismo: noul Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Strategia de boost folosită în producţia de serie a Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo cu tracţiune integrală a fost preluată de la modelul supersport Porsche 918 Spyder.

 

Porsche Taycan va fi comercializat în Europa cu preţuri cuprinse între 155.000 şi peste 200.000 de dolari.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.