Mocăniţa – Ultima cale ferată forestieră din lume - GALERIE FOTO

Postat la 09 septembrie 2016 486 afişări

Toti am auzit de ea cel putin o data in viata si multi dintre noi ne dorim inca de mici sa mergem cu o locomotiva cu abur. Aceasta bogatie culturala si in acelasi timp turistica a Romaniei a iesit parca din mintea romanilor dar s-a impamantenit in mintea internationalilor, asta daca judecam dupa numarul de turisti straini care se aseaza comozi si nerabdatori in vagoanele-i vechi si pline de farmec.

Ultima cale ferata forestiera din lume trebuie promovata, fapt pentru care am redactat un mic articol despre Caile Ferate Forestiere Viseu, pentru a va aduce aminte de Mocanita, aceasta frumoasa atractie turistica a Romaniei. Desprinsa parca din desenul animat al lui Wilbert Awdry “Thomas and Friends”, calea ferata forestiera ce strabate Valea Vaserului te introduce intr-o capsula a timpului din care vezi o vale spectaculoasa, ca un canion, in care prapastii stancoase alterneaza cu paduri dese, cu poiene minunate si izvoare de apa mineral cristalina.

Numita adesea „Mocanita de pe Valea Vaserului“, Calea Ferata Forestiera din Viseu de Sus se afla chiar in nordul Romaniei, la granita cu Ucraina si reprezinta o bogatie atat din punct de vedere tehnic, cat si cultural. Pe o ruta de aproape 60 kilometri distanta circula – pe langa locomotive Diesel – pana astazi locomotive cu abur infocate cu lemn, lucru prin care CFF Viseu de Sus (prescurtare de la Calea Ferata Forestiera) devine cunoscuta in intreaga lume ca fiind ultima cale ferata forestiera adevarata, care funcţioneaza cu abur.

Linia care a fost construita dupa ecartamentul austro-ungar de 760 mm, duce intr-o vale de o salbaticie unica, de-a lungul raului Vaser, peste poduri si prin tunele. Calea ferata traverseaza o zona impadurita enorma, unde nu exista drumuri sau sate, ci este locuita doar de lupi si ursi.

Cititi mai multe pe www.i-tour.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cale ferata,
cultura,
locomotiva,
timp,
viata,
viseu de sus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.