Mitul fericirii nordicilor, spulberat. “Epidemia” care decimează ţările scandinave, în ciuda bogăţiei

Postat la 29 ianuarie 2019 523 afişări

State nordice, precum Finlanda sau Norvegia, se află constant în topurile ţărilor cu cei mai fericiţi locuitori, dar un studiu recent arată că fericirea este departe de a fi universală, scrie BBC.

Mitul fericirii nordicilor, spulberat. “Epidemia” care decimează ţările scandinave, în ciuda bogăţiei

Un raport realizat de Institutul pentru Cercetarea Fericirii din Copenhaga îşi propune să nuanţeze portretul idilic al ţărilor nordice, sugerând că fericirea universală este o utopie şi că o mare parte a populaţiei, mai ales tinerii, se confruntă cu probleme majore.

Cercetătorii care au realizat studiul “În umbra fericirii” au colectat date pe parcursul a cinci ani, pentru a o construi o imagine mai apropiată de realitate a aşa-numitelor “superputeri ale fericirii”.

 

Participanţii la cercetare au fost rugaţi să cuantifice, cu calificative de la 1 la 10, nivelul de satisfacţie a vieţii lor. Cei care au indicat calificative peste 7 au fost catalogaţi drept satisfăcuţi, cei cu calificative de 5 şi 6 au fost introduşi în categoia celor care fac eforturi în viaţă, iar cei sub 5 au fost consideraţi foarte nesatisfăcuţi de viaţa pe care o au.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fericire,
epidemie,
mit,
finlanda,
norvegia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.