Mister rezolvat: Fitbit a dezvăluit suma reală cu care a achiziţionat compania românească Vector Watch

Autor: Ioana Matei Postat la 23 februarie 2017 215 afişări

Mister rezolvat: Fitbit a dezvăluit suma reală cu care a achiziţionat compania românească Vector Watch

Fibit a publicat în cursul zilei de miercuri sumele cheltuite pentru achiziţia Pebble şi Vector Watch; informaţii care nu au fost făcute publice până acum.

Astfel, Pebble a fost cumpărat de Fibit cu 23 de milioane de dolari, în timp ce pentru start-up-ul românesc care a creat ceasul inteligent Vector Watch, compania americană a plătit 15 milioane de dolari.

Reprezentanţii Vector Watch au anunţat pe site-ul companiei în luna ianuarie că au  vândut compania către Fitbit, liderul de piaţă pe segmentul de fitness wearables. La solicitarea Business Magazin, reprezentanţii companiei româneşti nu au dat mai multe detalii legate valoarea tranzacţiei.

 

Smartwatch-ul din oţel al Vector Watch  a umplut paginile publicaţiilor din întreaga lume, impresionate mai ales de autonomia de 30 de zile a bateriei. Vector a atras anul acesta nu doar atenţia media internaţionale, ci şi pe cea a investitorilor. În noiembrie, compania a anunţat obţinerea celei de-a treia finanţări, în valoare de 5 milioane de dolari, rundă de investiţii condusă de Gecad Group, cu 2 milioane de dolari, urmat de fondul 3TS Catalyst România cu 1,6 milioane de dolari şi de investitorii privaţi Mihai Popescu şi cofondatorii eMag Radu Apostolescu şi Bogdan Vlad, care au adus o finanţare de 1,4 milioane de dolari companiei. Anterior, grupul Gecad a mai investit 2,5 milioane de euro în producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch, devenind astfel cel mai important acţionar al companiei.

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.