Misiunea NATO din Kosovo anunţă că este gata să intervină "dacă stabilitatea este ameninţată"

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 01 august 2022 66 afişări

Misiunea NATO în Kosovo (KFOR) a precizat, într-un comunicat de presă publicat duminică noaptea, că este "gata să intervină dacă stabilitatea este ameninţată", după ce poliţia din Kosovo a declarat duminică că a fost atacată în nord, unde au fost ridicate baricade pe drumuri.

Misiunea NATO din Kosovo anunţă că este gata să intervină "dacă stabilitatea este ameninţată"

"Misiunea noastră este pe deplin concentrată pe punerea în aplicare zilnică a mandatului său ONU pentru a asigura un mediu sigur şi securizat şi pentru a facilita libertatea de circulaţie pentru toţi locuitorii din Kosovo", se precizează în document.

Poliţia kosovară a declarat duminică că a fost ţinta unor atacuri în care s-au folosit arme de foc în nord, unde au fost ridicate baricade pe drumurile care duc în Serbia, în semn de protest faţă de politica de frontieră a guvernului. Împuşcăturile nu au provocat răniţi, a precizat poliţia într-un comunicat. Ambele puncte de trecere au fost închise traficului.

Sirenele de raid aerian au răsunat timp de mai bine de trei ore în micul oraş Mitrovica de Nord, locuit în principal de sârbi.

Pentru a calma situaţia, Guvernul din Kosovo a amânat punerea în aplicare a unei decizii care i-ar fi obligat pe sârbii din nordul ţării să solicite plăcuţe de înmatriculare auto emise de instituţiile de la Pristina, din cauza tensiunilor dintre poliţie şi comunităţile locale care au pus blocaje rutiere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kosovo,
tulburări,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.