Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev şi se retrage definitiv din fotbal

Autor: Rafael Hekman Postat la 03 noiembrie 2023 291 afişări

Antrenorul român Mircea Lucescu şi-a anunţat vineri demisia de la Dinamo Kiev, după înfrângerea suferită pe teren propriu în derby-ul cu Shakhtior Doneţk. „Am dăruit 15 ani fotbalului din Ucraina. Am decis să-mi închei cariera", a spus venerabilul antrenor român la conferinţa de presă de după meci.

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev şi se retrage definitiv din fotbal

Dinamo, sub conducerea lui Mircea Lucescu, a pierdut vineri în faţa rivalei Shakhtior Doneţk cu 1-0, ducându-i pe elevii lui Lucescu pe locul 7 în campionat, cu 4 meciuri consecutive fără victorie, din care 3 înfrângeri.

După meci, Mircea Lucescu, în vârstă de 78 de ani, şi-a anunţat demisia din funcţia de antrenor al lui Dinamo Kiev şi a anunţat că, de această dată îşi încheie şi cariera de antrenor.

"Nu vreau să vorbesc despre meciul de astăzi. Vreau să spun că am dăruit 15 ani fotbalului din Ucraina. Odată cu asta, am decis să-mi închei cariera. Acesta a fost ultimul meci.

Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la jucătorii lui Shakhtiar. Vă mulţumesc tuturor. Mi-aş fi dorit să termin altfel, dar totul are un sfârşit - cariera mea în fotbal, dragostea şi viaţa. Totul are un început şi un sfârşit", a spus Lucescu, citat de publicaţia online ucraineană sport.ua.

Contractul tehnicianului cu clubul din Kiev era valabil până în vara anului 2024. Lucescu a preluat conducerea alb-albaştrilor în vara anului 2020 şi a câştigat campionatul UPL, în sezonul 2020-2021, Cupa Ucrainei în ediţia 2020/21 şi Supercupa în 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mircea lucescu,
dinamo kiev,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.