Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că trei spitale vor fi modernizate cu fonduri europene

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 februarie 2021 330 afişări

Trei spitale din România au semnat marţi cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene contracte pentru îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor şi a personalului medical din unităţile medicale publice.

Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că trei spitale vor fi modernizate cu fonduri europene

Ministrul Sănătăţii a anunţat marţi că trei spitale vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre unităţi medicale din Bucureşti, Constanţa şi Roman.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, primul proiect se numeşte „Întărirea capacităţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Bucureşti”, iar unitatea bucureşteană va primi o finanţare în valoare de 43.9 milioane de lei.

„Obiectivul este protejarea personalului medical şi a pacienţilor împotriva infectării cu COVID-19, precum şi creşterea capacităţii celor două unităţi medicale (spitalul şi Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi. Datorită proiectului va creşte capacitatea de diagnosticare, îngrijire şi tratament şi vor fi achiziţionate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilaţie mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unităţii de Primiri Urgenţe, echipamente specifice activităţilor de terapie intensivă şi sălilor de operaţie ale spitalului şi maternităţii”, a anunţat ministrul Voiculescu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei, finanţare europeană. Spitalul va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

Al treilea pe listă este Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Acesta va primi 8,6 milioane lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Potrivit ministrului Sănătăţii, proiectul va asigura dotarea şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienţii cu COVID-19, cât şi pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor suspecţi sau non-COVID.

Concret, finanţarea prevede îmbunătăţirea capacităţii de monitorizare şi îngrijire a pacienţilor, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare şi insuficiente pentru a face faţă unei astfel de crize sanitare, în special in camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secţiile şi in compartimentele spitalului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
investiţii,
spitale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.