Ministrul Sănătăţii reacţionează după ce Lucian Bode a anunţat amenzi pentru cei care poartă măşti textile

Postat la 07 ianuarie 2022 3052 afişări

Ministrul Sănătăţii reacţionează după ce Lucian Bode a anunţat amenzi pentru cei care poartă măşti textile

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a reacţionat, vineri, după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că cei care poartă măşti textile vor primi amenzi de 2.500 de lei.

„Pe mine, într-un fel mă pune puţin aşa pe gânduri această insistenţă legată de sancţiuni şi lipsa de insistenţă legată de responsabilitate. Cred că suntem toţi responsabili, să avem şi responsabilitate civică, atunci când mergem într-un spaţiu public şi cineva nu poartă masca sau nu o poartă corect, sau masca nu e cea recomandată, să îi atragem atenţia”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a punctat că „este o chestiune de responsabilitate şi de civism”.

„Dacă noi aşteptăm tot timpul ca atunci când cineva nu respectă regulile, să vină un reprezentant al unei instituţii publice să îl sancţioneze, să îl amendeze, vă asigur că în nicio ţară din lume nu sunt suficienţi reprezentanţi ai autorităţilor publice care să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile. Cred că mesajul este următorul: Important e să discutăm despre responsabilitatea pe care o avem fiecare ca acolo unde trăim, unde ne deplasăm, să veghem la respectarea regulilor şi a legii. Acesta este răspunsul corect”, a mai spus Alexandru Rafila.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministrul sanatatii,
amenzi,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.