Ministrul Sănătăţii: Ar fi foarte bine să ştim că din 5 iunie pandemia se termină

Autor: Laura Buciu Postat la 09 mai 2021 208 afişări

Ministrul Sănătăţii: Ar fi foarte bine să ştim că din 5 iunie pandemia se termină

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă spune că i-ar plăcea să aibă o dată exactă pentru când se va termina pandemia, însă totul depinde de foarte mulţi factori, între care şi de campania de vaccinare. 

Mihăilă a fost întrebată, duminică, la Prima TV, cât de aproape este România de finalul pandemiei şi a spus că ar fi foarte bine dacă am putea şti că în 5 iunie s-ar termina, însă nu acest lucru nu poate fi ştiut.

„Aş vrea să vă dau o dată exactă.Ar fi foarte bine să ştim că din 5 iunie pandemia se termină şi noi putem reveni la viaţa de dinainte. Din păcate, răspunsul la această întrebare nu poate fi atât de exact. Depinde de virus, depinde de noi, depinde de autorităţi, depinde de o sumedenie de lucruri. Dar dacă toate lucrurile se aşează aşa cum trebuie, adică dacă ne vaccinăm, dacă până când ne vaccinăm continuăm să respectăm măsurile de protecţie, pandemia se va finaliza cât de curând”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Ministrul a precizat că cu cât se vaccinează mai mulţi oameni, cu atât mai repede se va termina pandemia.

„Vaccinarea protejează mai ales pentru formele severe de boală. Are un grad mai redus de protecţie pentru formele asimptomatice sau formele uşoare de boală, ceea ce implică că, dacă după vaccinare totuşi contractăm virusul, riscăm într-o măsură mică - e adevărat - să transmitem mai departe celorlalţi. Atunci e important ca pe lângă vaccinare, până când ne vom afla într-un grup de oameni care sunt toţi vaccinaţi, să continuăm să păstrăm mască”, a mai spus ministrul Mihăilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sănătate,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.