Ministrul Mediului: Am interzis expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 martie 2022 116 afişări

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat vineri că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este interzisă expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte.

Ministrul Mediului: Am interzis expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte

Conform ministrului, prin Hotărârea de Guvern adoptată vineri se interzice emiterea de avize de însoţire a materialelor lemnoase de la locul de recoltare în intervalul orar 20.00-7.00, pentru lunile octombrie-martie, şi în intervalul orar 22.00-6.00, pentru lunile aprilie-septembrie.

„Marcăm Ziua naţională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale”, a afirmat Tánczos Barna.

Potrivit acestuia, sistemul de trasabilitate a lemnului SUMAL 2.0 a fost dezvoltat astfel încât să nu se mai permită emiterea avizelor de însoţire în aceste intervale orare, iar autorităţile de control vor avea acces extins la datele din aplicaţie pentru a combate mai eficient activităţile ilegale din domeniul silvic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministrul mediului,
noaptea,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.