Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a revocat-o din funcţie pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghişor, după ce directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a premiat-o, iar sindicaliştii FSANP au spus că aceasta ar avea legături cu un traficant de minori

Autor: Laura Buciu Postat la 04 ianuarie 2023 36 afişări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a revocat-o din funcţie pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghişor, după ce directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a premiat-o, iar sindicaliştii FSANP au spus că aceasta ar avea legături cu un traficant de minori

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a transmis, marţi, că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a revocat-o din funcţie pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghişor.

FSANP arată că aceasta ar fi acuzată că ar avea în anturajul său „membri ai unei reţele infracţionale (trafic de persoane, sclavie şi prostituţie), cu care şi-a făcut numeroase concedii de odihnă”.

„La începutul lunii noiembrie 2022, comisarul şef de poliţie penitenciară Alina Gheorghişor a fost numită la conducerea Penitenciarului Giurgiu, de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), comisar şef de poliţie penitenciară Dan Halchin, fără acordul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că decizia ministrului justiţiei de a o demite de la conducerea Penitenciarului Giurgiu pe Alina Gheorghişor a fost accelerată de faptul că, în data de 22.12.2022, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), comisar şef de poliţie penitenciară Dan Halchin, cu încălcarea cadrului legal în materie, a acordat directoarei cu probitate morală scăzută o majorare cu 50% a salariului de bază. Decizia ilegală şi abuzivă a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a stârnit revolta organizaţiilor sindicale prezente în cadrul şedinţei, dar şi indignarea tuturor poliţiştilor de penitenciare oneşti din sistem. În fapt, directorul general Dan Halchin a premiat-o pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghişor fără ca aceasta din urmă să aibă propunere motivată şi fundamentată în scris, aşa cum prevede ordinul de ministru”, se arată în comunicatul de presă transmis marţi de sindicaliştii de la FSANP .

Preşedintele FSANP, Cosmin Dorobanţu, consideră că „premierea ilegală şi abuzivă” a directoarei Penitenciarului Giurgiu cu o majorare de 50% a salariului de bază, nu a făcut altceva decât să demotiveze directorii de penitenciare integri şi să încurajeze un „comportament infracţional” pentru ofiţerii şi agenţii din poliţia penitenciară.

„Atâta timp cât însuşi directorul general Dan Halchin încalcă flagrant normele de drept şi cheltuieşte fondurile publice în mod ilegal şi abuziv, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) nu mai poate pretinde poliţiştilor de penitenciare sau deţinuţilor să respecte Constituţia şi legile în vigoare”, potrivit comunicatului citat.

Având în vedere considerentele transmise, FSANP solicită public ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu ca în calitate de autoritate ierarhic superioară Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), să intervină şi să anuleze acordarea majorării de 50% a salariului de bază pentru Alina Gheorghişor, întrucât aceasta a fost acordată cu încălcarea legii.

Potrivit DSANP, Gheorghişor ar fi câştigat „ilegal şi abuziv” aproximativ 9000 de lei.

„Sunt deţinuţi care sunt condamnaţi la ani grei de închisoare pentru că au furat mai puţini bani decât suma cu care a fost „premiată” ilegal fosta directoare a Penitenciarului Giurgiu”, mai spun sindicaliştii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justiţie,
revocare,
penitenciar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.