Ministrul Finanţelor: „Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe”

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 decembrie 2021 31 afişări

Bugetul anului viitor va fi construit fără noi taxe, a anunţat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor într-o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Ministrul Finanţelor: „Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe”

”Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastră, reprezentanţii mediului de afaceri. Acum România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creşterea preţurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia şi firmele care produc în România, indiferent de naţionalitatea acţionariatului lor, fiindcă tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajaţi români. Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. Susţinând producătorii din România, oferim garanţii mai mari pentru sute de mii de angajaţi că vor avea locuri de muncă stabile şi sigure” a declarat Adrian Câciu.

În cadrul discuţiei, ministrul Finanţelor a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscalã pentru anul următor, necesitatea înfiinţării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finanţe, precum şi schemele de ajutor pentru IMM-uri şi programele destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei.

În prezentarea programului economic al noii guvernări s-au subliniat soluţiile şi schemele de ajutor pentru IMM şi companiile mari. Scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, să sprijine companiile care fac exporturi şi să implementeze programe destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei.

Adrian Câciu a decis întâlnirea periodică cu reprezentanţii mediului de afaceri din România pentru asigurarea sustenabilităţii politicilor finaciar-fiscale şi consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial şi guvern. Prima întâlnire din această serie a avut loc joi, 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finanţelor. Au participat reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Ministrul spune, într-o postare pe facebook, după întâlnire, că orice analiză şi modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu mediul privat.

„Cred sincer că România are astăzi nevoie de solidaritate pentru a-i ajuta pe românii cu venituri mici să treacă cu bine peste creşterea preţurilor, în special celor la energie. De aceea, eu si colegii mei din PSD am ţinut atât de mult la acel pachet social aplicabil de la 1 ianuarie, care prevede majorarea pensiei minime cu 200 de lei, a punctului de pensie cu 10% şi a salariului minim la 2550 de lei. Vrem să luăm în continuare măsuri capabile să-i protejeze pe românii care au cea mai mare nevoie, dar vom face asta în paralel cu stimularea economiei. Veţi vedea că bugetul pe 2022 va fi unul care să susţină financiar toţi producătorii din România”, a scris Câciu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministerul finanţelor,
întâlnire,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.