Ministrul Finanţelor Publice promite creşterea pensiilor şi salariilor, în perioada următoare

Autor: Laura Buciu Postat la 14 noiembrie 2020 340 afişări

Ministrul Finanţelor Publice promite creşterea pensiilor şi salariilor, în perioada următoare

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că pensiile şi salariul minim vor creşte „în perioada următoare”, fără a avansa un procent sau o dată.

Florin Cîţu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă revenirea economiei, despre care a vorbit, va însemna şi creşterea salariului minim, aşa cum au cerut sindicaliştii, respectiv cu 100 de lei brut.

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an. Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”, a răspuns Cîţu.

În privinţa creşterii salariului minim, ministrul Finanţelor a spus că ar dori să fie păstrată o formulă pe care a lansat-o anul trecut, aceea de a nu penaliza dinamica salariului minim în ani cu contracţie bugetară sau cu scădere a economiei.

Întrebat dacă vor creşte pensiile cu 26% anul viitor, Cîţu a răspuns că pensiile vor creşte, dar nu are un procent pe care să îl avanseze.

„Nu am un procent pe care aş putea să îl avansez, dar vă pot spune că vor creşte pensiile în fiecare an în următoarea perioadă”, a mai spus ministrul Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministru,
salariu,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.