Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 6,85% pe an. De la începutul anului, românii au investit peste 3,2 miliarde lei în titlurile de stat Tezaur

Autor: Cristina Bellu Postat la 13 martie 2024 72 afişări

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 6,85% pe an. De la începutul anului, românii au investit peste 3,2 miliarde lei în titlurile de stat Tezaur

Ministerul Finanţelor a lansat începând de miercuri, 13 martie, o nouă ediţie a programului de titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, şi dobânzi anuale de 6,1%, respectiv 6,85%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

De la începutul acestui an, prin cele trei emisiuni precedente, investitorii au cumpărat titluri de stat Tezaur de peste 3,2 miliarde lei, spun oficialii instituţiei.

Potrivit acestora, în perioada 13 martie – 11 aprilie, titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Totodată, între 13 martie – 12 aprilie, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului.

În paralel, titlurile de stat pot fi cumpărate prin Compania Naţională Poşta Română între 13 martie – 11 aprilie, în mediul urban, şi 13 martie – 10 aprilie în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.