Ministerul Finanţelor a împrumutat astăzi 809 mil.lei de la bănci, în două emisiuni de obligaţiuni, pe un an şi 9 ani

Postat la 09 mai 2019 30 afişări

Ministerul Finanţelor a împrumutat astăzi 809 mil.lei de la bănci, în două emisiuni de obligaţiuni, pe un an şi 9 ani

Ministerul Finanţelor a împrumutat astăzi 274 milioane lei de la bănci, la o dobândă de 3,26% pe an, în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 400 milioane lei scadentă în 2020.

MInisterul a respins ofertele de cumpărare transmise ce au depăşit un nivel al randamentului de 3,32%.

La licitaţie au participat şase dealeri primari, iar volumul total al cererii a fost  de  419 milioane lei, din care în nume şi cont propriu băncile au oferit  383 milioane lei.

Nivelul mediu ponderat al randamentului la care s-a adjudecat oferta a fost de  3.26%.

A doua licitaţie organizată astăzi de minister, pentru obligaţiuni de 400 milioane lei scadente în 2029, a fost suprasubscrisă, valoarea totală adjudecată fiind de 535 miliaone lei. Din suma totală, băncile au oferit în nume şi cont propriu 435 miliaone lei, iar dobânda medie a fost de 4,96%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minister,
banci,
obligatiuni,
emisiune,
finante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.