„Miliardarul fără chip” al României a ajuns la o cifră record, dar continuă să locuiască în anexa unui hotel

Postat la 10 ianuarie 2017 946 afişări

„Miliardarul fără chip” al României a ajuns la o cifră record, dar continuă să locuiască în anexa unui hotel

Cu o valoare estimată la 1.7 miliarde de lei, orădeanul Zoltan Teszari este şi în acest an cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, potrivit Forbes. Orădeanul ocupă locul 5. Proprietar al RCS&RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi de internet din România, Zoltan Teszari evită apariţiile în public, fiind supranumit “miliardarul invizibil”.

Acesta a făcut din RCS & RDS unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania şi Italia, Slovacia şi Croaţia. Strategia companei pe terenul comunicaţiilor este de a oferi servicii cât mai ieftine, o strategie care a dat rezultate în special pe piaţa de cablu TV.

În 2014, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 10% faţă de cea din 2013, dar pierderile raportate au ajuns la 71 milioane de lei, înregistrând o creştere de 415%.

Omul de afaceri bihorean duce o viaţă discretă şi deşi are o avere impresionantă nu are zeci de case sau maşini. Teszari preferă să locuiască în anexa unui hotel de două stele aflat în vecinătatea unei păduri de lângă Oradea şi are două maşini, un Porsche Cayenne şi un Ferrari 430. Despre patronul RCS&RDS se mai ştie că a practicat judo şi a reprezentat România, în 1990,  la Campionatul European de judo, pentru juniori, din Turcia. Acesta a obţinut medalia de argint, fiind învins în finală de elveţianul Eric Born.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miliardarul-fara-chip-al-romaniei-a-ajuns-la-o-cifra-record-dar-continua-sa-locuiasca-in-anexa-unui-hotel-16053274
16053274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.