Mii de turişti sunt aşteptaţi la schi, în "Elveţia României", de Crăciun. Condiţiile sunt excelente pe pârtii după ce a nins în ultimele zile

Postat la 24 decembrie 2017 261 afişări

Mii de turişti sunt aşteptaţi în vacanţa de Crăciun în zonele montane din judeţul Alba, la Arieşeni şi Şureanu, unde condiţiile de schi sunt foarte bune, după ce a nins în ultimele zile. Gradul de ocupare la unităţile de cazare este de peste 85%, transmite corespondentul Mediafax.

Mii de turişti sunt aşteptaţi la schi, în "Elveţia României", de Crăciun. Condiţiile sunt excelente pe pârtii după ce a nins în ultimele zile

În Munţii Şureanu, zonă denumită ”Elveţia României” datorită peisajelor de poveste, condiţiile de schi se anunţă a fi excelente pentru perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit lui Rareş Tileagă, monitor la o şcoală de schi.

”Condiţiile de schi se anunţă a fi excelente, la Şureanu, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ninsorile abundente şi gerul au făcut ca pârtiile să fie pline de zăpadă proaspătă. Spre deosebire de alte începuturi de sezon, această lună decembrie este una încărcată de zăpadă, similară mai degrabă lunilor ianuarie şi februarie. O singură problemă o constituie drumul de la Oaşa la pârtii: este plin de gropi, aşa că înarmaţi-vă cu răbdare şi, bineînţeles, cu lanţuri”, spune Rareş Tileagă.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Amenajarea pârtiilor porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În prezent, şase pârtii sunt funcţionale, care însumează aproape zece kilometri, iar zona prezintă potenţial pentru schi şi în afara pistelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
schi,
conditii,
asteptare,
craciun,
turisti,
partii,
alba

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.