Mihăilă: Personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii

Autor: Laura Buciu Postat la 19 iunie 2021 300 afişări

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus că urmează să fie modificat ordinul pentru infecţiile associate actului medical, iar personalul medical caree nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii, pentru a respecta, în felul acesta, dreptul pacientului de a fi tratat de persoane care nu

Mihăilă: Personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, a spus, la Sibiu, ministurl Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Aceasata a spus că nu poate fi nimeni obligat să se vaccineze, însă dorinţa celor din MS este de a-i informa pe toţi şi să faciliteze activitatea celor care sunt vaccinaţi.

„La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală - personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihăilă,
vaccin,
medic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.