Mierea care înlocuieşte antibioticele. Are importante proprietăţi anti-bacteriene

Postat la 07 ianuarie 2017 172 afişări

Mierea care înlocuieşte antibioticele. Are importante proprietăţi anti-bacteriene

Cu rezistenţa la antibiotice în creştere, cercetătorii îşi îndreaptă atenţia la metode alternative de a lupta împotriva patogenilor.

Unul dintre aceste produse este mierea manuka - miere obţinută de la polenizarea plantei manuka (Leptospermum scoparium) din Noua Zeelandă.

O nouă descoperire arată că o varietate de miere din Australia are aceleaşi proprietăţi anti-bacteriene ca mierea manuka din Noua Zeelandă.

Deşi aceasta este eficientă în inhibarea creşterii bacteriilor, încă nu se poate prescrie miere în loc de antibiotice în cazul infecţiilor.

Cererea pentru mierea aceasta este mult mai mare decât pot să producă albinele, în jur de 1.700 de tone sunt produse într-un an în Noua Zeelandă, în condiţile în care se vând 10.000 de tone de miere manuka despre care se spune că este autentică.

Cercetătorii conduşi de Liz Harry, de la Universitatea de Tehnologie din Australia, au arătat că mierea australiană obţinută tot din genul Leptospermum are aceleaşi proprietăţi anti-bacteriene.

Nural Cokcetin, unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu, susţine că „aceste descoperiri pun mierea manuka australiană pe radarul internaţional într-un timp în care rezistenţa la antibiotice este recunoscută drept o criză globală.”

Acesta continuă dezvăluind că „ceea ce face mierea manuka atât de specială este nivelul foarte ridicat de activitate antibacterială care apare datorită compusului natural în nectarul florilor manuka.”

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.