Miercuri începe a doua stare de alertă în România. Ce va fi permis începând cu 17 iunie şi ce restricţii rămân neschimbate

Autor: Mihaela Gidei Postat la 16 iunie 2020 322 afişări

Guvernul a decis ca, începând de mâine să fie prelungită starea de alertă pe tot teritoriul ţării. Masurile devin aplicabile începând cu publicarea în Monitorul Oficial, dar tot trebuie supuse votului din Parlament

Principalele măsuri luate de Guvern sunt:

- Rămâne obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, va pune la dispoziţia autorităţilor administraţiei publice locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale respective.

- Toţi cei care vin în România din ţările care nu se vor afla pe lista excepţiilor (va fi stabilită de Institutul de Sănătate Publică) vor sta în carantină la domiciliu împreună cu familia.

-  Persoanele care vin în România din ţările care sunt pe lista excepţiilor sunt scutite de carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină.

- De asemenea, cei care fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la izolare, fie au petrecut cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

- Cei care nu vor să stea în carantină cu familia, pot cere carantină instituţionalizată. De asemenea, persoanele aflate în izolare sau carantină în acest moment trebuie să rămână acolo până când se incheie termenul de 14 zile.

- Sunt interzise protestele, mitingurile, procesiunile sau concertele în spaţii deschise, dar sunt excepţii. Sunt permise antrenamentul în bazele sportive, cantonamentele, competiţiile sportive (fără spectatori).

Vedeţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.