Meteorologii avertizează: Cod galben de vânt puternic în aproape jumătate de ţară

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 06 ianuarie 2020 39 afişări

Meteorologii avertizează: Cod galben de vânt puternic în aproape jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare cod galben de vânt puternic, valabilă până la ora 22.00 în 19 judeţe.

Începând de luni ora 6:00 până la ora 22:00, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăşi 75...80 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70...80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Judeţele vizate sunt Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Caraş Severin, Hunedoara , Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa şi Călăraşi.

Intensificări ale vântului vor mai fi în sud-estul ţării şi în noaptea de luni spre marţi (6/7 ianuarie) şi în cursul zilei de marţi (7 ianuarie), în general cu viteze de 40...50 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăşi 55...60 km/h.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
viscol,
anm

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.