METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la jumătatea lunii iulie

Postat la 05 iulie 2014 71 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 13 iulie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la jumătatea lunii iulie

BANAT

Mediile maximelor vor oscila între 28 şi 30 de grade. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie ascendentă, dimineţile cele mai calde urmând să fie între 6 şi 9 iulie, când mediile vor fi în jur de 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în intervalul 6 – 9 iulie.

CRIŞANA

Valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar mediile se vor situa între 28 şi 30 de grade. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, iar media pe regiune va fi de 15-16 grade. Vor fi averse, pe arii extinse în intervalul 7 - 9 iulie. În rest, doar trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Temperaturile nu vor mai avea variaţii importante, iar în medie vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade. Media valorilor termice nocturne va oscila în jur de 14 grade. Vor fi averse de ploaie pe arii mai extinse numai în intervalul 7 – 9 iulie.

MARAMUREŞ

Până în 6 iulie, temperaturile vor creşte. Media maximelor va ajunge la 29 de grade, iar a minimelor, până în jur de 15 grade. Din 7 iulie şi până la sfârşitul intervalului, valorile termice nu vor mai avea variaţii importante. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în perioada 7 – 9 iulie.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi treptat, astfel că mediile maximelor vor atinge 29 de grade, iar ale minimelor vor urca spre 17 grade. Din data de 8 iulie variaţiile termice vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 8 şi 9 iulie.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor creşte uşor şi se vor menţine, până la sfârşitul intervalului, la valori normale pentru data din calendar, adică, în medie, 28 - 29 de grade. Valorile termice nocturne vor oscila, în medie, între 16 şi 19 grade. Vremea va fi în general frumoasă. Doar trecător vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, cel mai probabil în jurul datei de 9 iulie.

MUNTENIA

Temperaturile diurne vor oscila în jurul unei medii de 30 de grade. Minimele nocturne se vor încadra de-a lungul întregului interval, în medie, între 13 şi 17 grade. Vor fi averse, în general slabe cantitativ, în zilele de 8 şi 9 iulie. În rest, condiţiile de ploaie vor fi reduse.

OLTENIA

Vremease va încălzi treptat, astfel că mediile maximelor vor atinge 29 de grade, iar cele ale minimelor vor urca spre 17 grade. Din data de 8 iulie, variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 8 şi 9 iulie.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor fi relativ constante, în jurul valorii de 20 de grade. Minimele termice vor avea aceeaşi caracteristică, urmând ca în dimineţile cele mai calde să se înregistreze în medie 11 - 12 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în perioada 7 – 9 iulie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pana-la-jumatatea-lunii-iulie-12893975
12893975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.