Merkel, mesaj tranşant pentru SUA şi Rusia: ''E o situaţie fără justificare''

Postat la 07 septembrie 2016 204 afişări

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat miercuri că situaţia în ceea ce priveşte războiului civil sirian este cumplită şi a solicitat Statelor Unite şi Rusiei să ajungă la un acord în privinţa încetării ostilităţilor pe teritoriul Siriei, conform site-ului agenţiei Reuters.

Merkel, mesaj tranşant pentru SUA şi Rusia: ''E o situaţie fără justificare''

"Pot numai să sper că Rusia şi Stele Unite vor face progrese în privinţa unui acord asupra încetării ostilităţilor, că bombardarea doctorilor şi spitalelor va putea fi oprită, iar oamenii din Aleppo suferă cumplit. Aceasta este o situaţie lipsită de justificare", a spus Angela Merkel.

În cadrul discuţiilor care au avut loc luni între secretarul american John Kerry şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, aceştia nu au putut ajunge la o înţelegere în privinţa unui eventual armistiţiu în Siria.

Oficialii americani au subliniat faptul că ar putea abandona tratativele în cazul în care nu se va ajunge cât de curând la un acord.

Acordul de încetare al ostilităţilor, intermediat de Lavrov şi Kerry în luna februarie, a fost rupt în urmă cu câteva săptămâni, administraţia de la Washington acuzând forţele siriene de încălcarea armistiţiului.

Oficialii Departamentul de Stat american au refuzat dezvăluirea divergenţelor care împiedică ajungerea la un acord, deşi aceştia au declarat că diferenţele au apărut în privinţa felului în care planul armistiţiului va fi implementat. Rusia a insistat că nu poate cădea la o înţelegere decât în cazul în care luptătorii opoziţiei, susţinuţi de SUA şi aliaţii din Orientul Mijlociu, se vor separa de grupările militante asociate Al-Qaida, cu care sunt aliate în unele zone.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.